Training over verdienmodellen

16/10/2019

BAK, basis voor actuele kunst in Utrecht organiseert samen met kunstenaar Jeanne van Heeswijk (o.a. mede-oprichter van de Afrikaanderwijk Coöperatie in Rotterdam) de komende maanden een serie van trainingen rondom verschillende thema's in het kader van het project Trainings for the Not-Yet. In de trainingen wordt samen met de deelnemers en (inter)nationale en lokale 'trainers' nagedacht over verschillende thema's als de toekomst van zorg, huisvesting, etc.

Van 16 tot en met 20 oktober vindt er een training plaats over o.a. alternatieve sociale en economische modellen (nieuwe verdienmodellen), met het Diego de la Vega Coffee Co-op (een coöperatief gebaseerd in Mexico en New York City) als vertrekpunt. Mede-oprichter van het coöperatief, Fran Illich, verzorgt deze dagen de training.

Goed om te weten: de training duurt vijf dagen, maar je kunt er ook voor kiezen om een of enkele dagen deel te nemen. Iedere dag wordt er tevens een maaltijd bereid door de Basic Activist Kitchen.

Op donderdag 17 oktober 2019, 19:30 uur vindt er een extra publiek programma plaats, voortbordurend op de training. Dit evenement is gratis voor deelnemers aan de training.

Gratis plekken: Voor elke training stelt BAK enkele gratis plekken beschikbaar voor personen die anders niet zouden kunnen meedoen. Stuur hiervoor een korte e-mail met motivatie (max. 120 woorden) naar olga@bakonline.org, minimaal vier dagen voor de training.

Klik hier voor meer informatie

Kennisnetwerk

De leden van SAMEN030 vormen met elkaar een dynamisch kennisnetwerk. Binnen dat netwerk worden uitgewisseld:

- ideeën voor pilots en initiatieven
- projectplannen voor bewonersdiensten
- statuten voor buurt- en wijkcoöperaties
- subsidie- en investeringsmogelijkheden 

Klik hier voor beeldmateriaal en documenten.

SAMEN030 is de stadscoöperatie van Utrechtse Buurtbewoner-, Buurtondernemer-
en Buurt-Organisaties (BBBO's) en andere
bewonersinitiatieven die zich inzetten voor een gezonde en actieve stad
zonder tweedeling. Klik hier voor een overzicht van onze leden.

Deel deze pagina via: