Bouwen van Community's

23/05/2024

Op weg naar 2030, streven we naar een thuis voor iedereen, maar er is nog werk te doen. Hoe we bouwen en ontwikkelen, vormt de basis voor het thuisgevoel dat we willen creëren. We streven naar gemeenschappen waar mensen zich welkom voelen, verbonden zijn en tevreden leven. Steeds vaker zien we community buildings opduiken waarin de ultieme mix van betrokkenheid, betaalbaarheid, inclusiviteit, veiligheid, welzijn en duurzaamheid tot uiting komt – het complete pakket voor het thuisgevoel. Tijdens dit event leren van succesvolle community building verhalen met bewezen resultaten.
Wat ga je leren?

Tijdens dit event leer je het volgende:

De Rol van Community Builders: Ontdek hoe ervaren community builders betrokkenheid, inclusiviteit en duurzaamheid bevorderen in gemeenschappen.
Participatie en Besluitvorming: Verken strategieën om bewoners actief te betrekken bij besluitvormingsprocessen rond gemeenschapsontwikkeling, met name tijdens het ontwikkel- en bouwproces.
Samenwerken met Belanghebbenden: Leer hoe je succesvol kunt samenwerken met lokale overheden, non-profitorganisaties en bedrijven om gemeenschappen te creëren en te versterken.
Duurzaam Bouwen en Leven: Verdiep je in duurzame bouwpraktijken, milieubewustzijn en het creëren van groene gemeenschappen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Kennisnetwerk

De leden van SAMEN030 vormen met elkaar een dynamisch kennisnetwerk. Binnen dat netwerk worden uitgewisseld:

- ideeën voor pilots en initiatieven
- projectplannen voor bewonersdiensten
- statuten voor buurt- en wijkcoöperaties
- subsidie- en investeringsmogelijkheden 

Klik hier voor beeldmateriaal en documenten.

SAMEN030 is de stadscoöperatie van Utrechtse Buurtbewoner-, Buurtondernemer-
en Buurt-Organisaties (BBBO's) en andere
bewonersinitiatieven die zich inzetten voor een gezonde en actieve stad
zonder tweedeling. Klik hier voor een overzicht van onze leden.

Deel deze pagina via: