Dag van de Dorpsondersteuner

30/09/2022

Na de succesvolle eerste Dag van de Dorpsondersteuner komen we ook dit jaar weer bij elkaar om de ontwikkelingen rond de rol van dorpsondersteuners te belichten en met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisselen. Dit jaar zijn we te gast in Biest-Houtakker.

Nederland Zorgt Voor Elkaar en de Vereniging van Kleine Kernen Limburg nodigen je hierbij uit voor de tweede landelijke Dag van de Dorpsondersteuner op vrijdag 1 oktober 2022 van 12.30-17.00 uur in Biest-Houtakker (NB).

Het afgelopen jaar is van alles gebeurd rondom de dorpsondersteuner. Zo heeft een recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen de sociale winst in dorp en buurt inzichtelijk gemaakt. Een belangrijke stap in de erkenning van de rol van de dorpsondersteuner. De onderzoekers delen hun bevindingen met ons.

Daarnaast staat Anneke van Dijk uitgebreid stil bij de samenwerking tussen de dorpsondersteuner en de formele zorg. En uiteraard is er alle ruimte om met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisselen.

Voor wie?
Dorpsondersteuners, wijkconciërges, buurtassistenten en anderen met een coördinerende functie in buurt of dorp. Ook initiatiefnemers, bestuursleden en professionals die samenwerken met dorpsondersteuners zijn uitgenodigd.

Klik hier voor meer informatie.

Kennisnetwerk

De leden van SAMEN030 vormen met elkaar een dynamisch kennisnetwerk. Binnen dat netwerk worden uitgewisseld:

- ideeën voor pilots en initiatieven
- projectplannen voor bewonersdiensten
- statuten voor buurt- en wijkcoöperaties
- subsidie- en investeringsmogelijkheden 

Klik hier voor beeldmateriaal en documenten.

SAMEN030 is de stadscoöperatie van Utrechtse Buurtbewoner-, Buurtondernemer-
en Buurt-Organisaties (BBBO's) en andere
bewonersinitiatieven die zich inzetten voor een gezonde en actieve stad
zonder tweedeling. Klik hier voor een overzicht van onze leden.

Deel deze pagina via: