Bewonerstafel HHU

13/09/2022

De Health Hub Utrecht organiseert op 13 september vanaf 18.30 uur de tweede Regionale Bewonerstafel. In de JIM, op de 6e verdieping van het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs.

De Health Hub Utrecht wil actieve bewoners meer ondersteunen bij hun activiteiten. Ook helpen in hun onderlinge samenwerking. Daarnaast hoort de HHU bij nieuwe plannen graag van bewoners hoe ze er tegenaan kijken. Tot slot, medewerkers van organisaties hebben soms meer vaardigheden en tijd nodig voor samenwerking met de buurt. Ook daar wil de HHU met de feedback van actieve bewoners wat aan doen.

Op kleine schaal wordt hieraan al gewerkt in GROZUtrecht, in de Utrechtse wijken Kanaleneiland en Oost en in de gemeente Nieuwegein. Nathan Rozema en Anja van der Aa zijn daarin actief. Nu in wijkcoöperaties, maar zij weten nog goed hoe zij ooit begonnen zijn. Bij elke nieuwe activiteit is het weer een uitdaging: hoe zet je de samenwerking met anderen op, houd je plezier met elkaar en bereik je het resultaat dat je voor ogen had?

BEWONERSTAFEL
De Regionale Bewonerstafel wil een platform zijn waarin bewonersinitiatieven/-organisaties (1) ervaringen en kennis kunnen delen, (2) makkelijker de weg weten naar regionale ondersteunings-, kennis- en onderwijsinstellingen (en omgekeerd), (3) sneller deel kunnen uitmaken van nieuwe samenwerkingsverbanden, zoals bij landelijke subsidieaanvragen, (4) invloed kunnen uitoefenen op de plannen van de Health Hub Utrecht, o.a. via een gekozen vertegenwoordiger binnen de bestuurdersoverleggen van Health Hub Utrecht en (5) initiatieven kunnen starten.

Leden van Health Hub Utrecht hebben de volgende bestuurlijke afspraken gemaakt: (1) Samenwerken met bewoners wordt een onderdeel van alle plannen die de Health Hub ontwikkelt. Gevraagd en ongevraagd advies is welkom. (2) Een vertegenwoordiging van actieve bewoners wordt gelijkwaardig deelnemer in overleggen van bestuurders van Health Hub Utrecht. Bestuurders beslissen (in consensus) over strategie en inzet van de mensen en middelen. (3) Samenwerking kost tijd en energie, dus het is belangrijk dat bewoners daar ook wat aan hebben. Soms kan dat een financiële vergoeding zijn. (4) Een aantal bestuurders heeft aangeboden om mee te denken en een deel van hen zal 13 september aanwezig zijn.

Aanmelden voor de Regionale Bewonerstafel kan via deze link.

Kennisnetwerk

De leden van SAMEN030 vormen met elkaar een dynamisch kennisnetwerk. Binnen dat netwerk worden uitgewisseld:

- ideeën voor pilots en initiatieven
- projectplannen voor bewonersdiensten
- statuten voor buurt- en wijkcoöperaties
- subsidie- en investeringsmogelijkheden 

Klik hier voor beeldmateriaal en documenten.

SAMEN030 is de stadscoöperatie van Utrechtse Buurtbewoner-, Buurtondernemer-
en Buurt-Organisaties (BBBO's) en andere
bewonersinitiatieven die zich inzetten voor een gezonde en actieve stad
zonder tweedeling. Klik hier voor een overzicht van onze leden.

Deel deze pagina via: