Zomertour LSA Bewoners

18/08/2022

LSA Bewoners organiseert weer een zomertour Heb je zin om mee te gaan? Meld je dan aan. Kies de leukste of ga gewoon met ons mee het land door. Het is vakantie dus het is helemaal aan jou! Meld je aan via de link onderaan de pagina.

18 augustus: Infopunt Duurzaam Doen in Steenwijk
Infopunt Duurzaam Doen van stichting Duurzaam Steenwijkerland is een fijne ontmoetingsplek in Steenwijk voor en door bewoners die bezig zijn met verduurzamen. Het infopunt is bijna helemaal circulair ingericht en organiseren verschillende activiteiten. Zo koppelen ze initiatieven aan elkaar om zoveel mogelijk mensen van informatie te voorzien. Hoe hebben ze dit opgezet? En lukt het hen om mensen in het Infopunt bij elkaar te brengen? Ze vertellen er tijdens het bezoek alles over en gaan graag met je in gesprek.
Tijd: 13:00 – 15:00, inloop met broodjes
Locatie:Kerkstraat 4, 8331 JC Steenwijk

25 augustus: Wijkbedrijf Selwerd, Groningen
Het wijkbedrijf Selwerd is een plek waar de bewoners van Selwerd terecht kunnen om zichzelf, elkaar en de wijk vooruit te helpen. Wijkbewoners werken er voor en met elkaar aan allerlei projecten en activiteiten. Met onder andere een Doelokaal, een wijkwerkbedrijf en een wijkrestaurant zijn er bij Wijkbedrijf Selwerd verschillende manieren voor buurtbewoners om elkaar te ontmoeten en samen te werken in en aan de wijk. Benieuwd hoe dit succesvolle wijkbedrijf werkt? Ga met ons mee naar Groningen.
Tijd: maken we zo snel mogelijk bekend
Locatie: Bottelroosstraat 3, 9741 JD Groningen

25 augustus: Meentwerf, Hilversum
De Meentwerf is een culturele broedplaats in een oude brandweerkazerne in de Hilversumse Meent. Hun doel is jong en oud te inspireren op het gebied van kunst, creativiteit en natuurbeleving. Ze doen dat met voorstellingen, lezingen, exposities én samen eten. Lot Vermeer is één van de initiatiefnemers en vertelt ons er alles over. Aan aan het eind van de ochtend lunchen we er samen. Wil je je eigen vuurtje weer een beetje aanwakkeren? Meld je dan zeker aan voor een bezoek aan de Meentwerf!
Tijd: 10:00 uur – 13:00 uur (met lunch)
Locatie:Mierenmeent 122, 1218 EM Hilversum

Klik hier voor meer informatie.

Kennisnetwerk

De leden van SAMEN030 vormen met elkaar een dynamisch kennisnetwerk. Binnen dat netwerk worden uitgewisseld:

- ideeën voor pilots en initiatieven
- projectplannen voor bewonersdiensten
- statuten voor buurt- en wijkcoöperaties
- subsidie- en investeringsmogelijkheden 

Klik hier voor beeldmateriaal en documenten.

SAMEN030 is de stadscoöperatie van Utrechtse Buurtbewoner-, Buurtondernemer-
en Buurt-Organisaties (BBBO's) en andere
bewonersinitiatieven die zich inzetten voor een gezonde en actieve stad
zonder tweedeling. Klik hier voor een overzicht van onze leden.

Deel deze pagina via: