Online dialoog: mantelzorg I

18/09/2020

Hoe ga jij om met je grenzen in het geven van mantelzorg? Blijf je je bewust van je grenzen of groei je langzaam in je zorgtaken en is er geen ruimte om stil te staan bij je grenzen? Wil je jouw ervaringen delen en ben je nieuwsgierig naar die van anderen? Welkom bij deze online dialoog!

Je bent mantelzorger geworden, maar betekent dit ook dat je alle benodigde zorg kunt en wilt geven? Hoe kun je nu een afweging maken over wat je wel en niet wilt? Wat zijn jouw grenzen in het geven van mantelzorg? Hoe ga je om met je grenzen? Bewaak je die grenzen of groei je langzaam in je zorgtaken en verantwoordelijkheden zonder dat je nog stil staat bij wat eerder een grens was?

Wat zijn voor jou overwegingen om grenzen te stellen aan je mantelzorg? Hoe tevreden ben je over die grenzen? Wat is je verlangen in het stellen van grenzen en wat heb je daar voor nodig?

Online mantelzorg dialogen
De mantelzorger begint vaak aan zijn of haar taak uit liefde, uit noodzaak, uit een heleboel motieven; vaak met goede moed en soms met de moed der wanhoop. Je staat er ineens voor. En dan begint vaak een lange reis, met de nodige hobbels, omwegen, verdwaald raken, het spoor weer vinden en vaak wordt de reis gaandeweg zwaarder en eenzamer. Hoe kun je dit voor zijn? Utrecht in Dialoog organiseert twee dialogen over mantelzorg om bij deze vraag stil te staan. Het is een moment van bezinning, voor even jij in de aandacht, even uitblazen. Ga in gesprek met andere mantelzorgers, deel je ervaringen en luister naar die van anderen. Deze dialogen organiseren we voor mantelzorgers en mee-organiserende zorgvragers. De tweede mantelzorg dialoog gaat over de ‘Mantelzorg delen‘ en vindt plaats op 20 november september.

Klik hier voor meer informatie

Kennisnetwerk

De leden van SAMEN030 vormen met elkaar een dynamisch kennisnetwerk. Binnen dat netwerk worden uitgewisseld:

- ideeën voor pilots en initiatieven
- projectplannen voor bewonersdiensten
- statuten voor buurt- en wijkcoöperaties
- subsidie- en investeringsmogelijkheden 

Klik hier voor beeldmateriaal en documenten.

SAMEN030 is de stadscoöperatie van Utrechtse Buurtbewoner-, Buurtondernemer-
en Buurt-Organisaties (BBBO's) en andere
bewonersinitiatieven die zich inzetten voor een gezonde en actieve stad
zonder tweedeling. Klik hier voor een overzicht van onze leden.

Deel deze pagina via: